dilluns, 3 d’abril del 2017

Jornada Mans al riu! a l'Assut de Sueca

22 voluntaris participàrem el passat diumenge 2 d'abril en Mans al riu!, una iniciativa de la Fundació Limne en la que l'Associació Muntanyeta dels Sants junt amb l'Ajuntament de Sueca han participat en diverses ocasions.

En total s'han recollit 33 bosses de fem als voltants de l'Assut de Sueca, en una jornada on la col·laboració entre els participants ha sigut la gran protagonista. Entre els residus s'han trobat envasos de plàstic, llaunes, botelles de vidre, envasos de productes fitosanitaris, i fins i tot restes de matalassos. Tot i això, cal prendre accions perquè han quedat una gran quantitat de deixalles als marges del riu.


 
Des de l'associació volem advertir del perill que suposen estos residus, contaminant el sòl i l'aigua, afectant a la vegetació i fauna dels ecosistemes fluvials degradant una zona d'alt valor paisagístic com és l'assut de Sueca. Per això, cal respectar els espais naturals com el riu, els camps i les muntanyes i no utilitzar-los com a abocadors. Així mateix cal reduir el consum d'envasos, triar les deixalles segons el tipus utilitzant els contenidors de reciclatge a més de fer ús de l'ecoparc municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada