dijous, 8 d’octubre del 2015

Crònica Setmana de la Sostenibilitat contra el Calfament Climàtic i la Desertificació

Un total de 10 organitzacions participaren a la Setmana de la Sostenibilitat contra el Calfament Climàtic i la Desertificació organitzades per la Ribera en Bici i l'Associació Muntanyeta dels Sants, en la que van tindre lloc 2 bicicletades el Dia Mundial Sense Cotxes i dues taules redones sobre sostenibilitat a les localitats d'Alzira i Sueca.

Així, el passat 22 de setembre es va celebrar el Dia Sense Cotxes a Alzira i Sueca fent més visible la bicicleta, un mitjà de transport sostenible. Així es revindicà una la necessitat d'una xarxa comarcal per a ciclistes i vianants i es va reivindicar la necessitat de redissenyar els pobles tenint més present als vianants i ciclistes.





El 24 de setembre va tindre lloc a Alzira una taula redona en la que es van tractar temes com l'energia, la sobirania alimentària i la mobilitat de ciclistes i vianants. Intervingueren l'Agència Energètica de la Ribera, la cooperativa Som Energia, el col·lectiu l'Ullal de la Vila, l'Associació Amics de la Vieta, la cooperativa Paleta d'ocres i la Ribera en bici. Es va generar un interessant debat entorn a la necessitat de realitzar canvis tant a nivell individual com col·lectiu per a caminar cap a un model de societat més sostenible.



El 25 de setembre es va organitzar una altra taula redona a Sueca, en aquest cas amb la participació de l'Associació Muntanyeta dels Sants, la Plataforma per un Nou Model Energètic, Xúquer Viu, la recent creada Plataforma Pont de Ferro Fortaleny i la Ribera en Bici, en la que es tractaren temes tant essencials com l'energia, l'aigua i el transport. De nou es generà un debat entre els ponents i els assistents en torn a la necessitat de reivindicar els drets que tenim com a ciutadans front a les institucions per a aconseguir una societat més justa i sostenible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada