dijous, 29 de setembre del 2016

22 de setembre - dia sense cotxes a Sueca

El passat dijous, 22 de setembre, la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista-Agró va celebrar el Dia Mundial Sense Cotxes amb una massa crítica a Sueca. L’objectiu? Reivindicar que els 365 dies de l’any siguen el Dia Sense Cotxes i així poder viure en una ciutat amable i respectuosa, on vianants i ciclistes tinguen l’espai i les infraestructures necessàries per a circular amb seguretat, tranquil·litat i alegria.

El motiu? Doncs que malauradament l’automòbil s’ha apoderat dels nostres carrers i de les nostres vides envaint la ciutat. La majoria de Sueca està dedicada al cotxe. Ocupa pràcticament tot l’espai públic: carrers, avingudes, aparcaments... Ben al contrari, estretes voreres deixen espai a qui va a peu, a qui silenciosa, lenta i respectuosament es mou per la ciutat, patint les barreres arquitectòniques que van ser creades per a fer “més segura” la circulació dels vianants front a la dels cotxes.

Amb la bicicleta volem reivindicar que una altra ciutat més amable, més sostenible, més segura i més saludable és possible!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada