dimarts, 10 de març del 2015

Celebració del Dia de l'Arbre a Sueca

El passat diumenge vam celebrar el Dia de l'Arbre. Una cinquantena de persones de totes les edats i en un ambient molt familiar, passaren el matí de diumenge plantant espècies pròpies dels boscos de ribera (arbres com salzes i tamarindes, així com lliris i joncs) al bosc de ribera situat pròxim al tradicional Assut de Sueca.

L'acte , a més del seu aspecte lúdic i festiu, sobretot per als més joves, té un important valor ja que permet recuperar l’hàbitat de ribera imprescindible per a tindre un ecosistema fluvial en adequades condicions de conservació. A més, ha contribuït a incrementar la biodiversitat i millorar el paisatge d’un dels paratges més visitats pels suecans així com pels habitants de les poblacions veïnes.

L'acte, promogut i organitzat per L'Associació Muntanyeta dels Sants, va comptar la col•laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sueca. En el total es van plantar prop de 50 exemplars. A l'Associació ens encarregarem de regar-los periòdicament durant el primer any, assegurant així l'èxit de la plantació. Així Mateix, s’està plantejant estendre la iniciativa a altres zones del recorregut del Xúquer per Sueca.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada